Vissen in de Biesbosch

Na weken van slecht vangen lukte het vandaag eindelijk wel:
vis vangen!

Vandaag was William de instapper en onze visdag begon bij Jachthaven van Oversteeg in de Biesbosch. Na snel getrailerd te hebben besloten we trollend naar de eerste stek toe te varen.
Het duurde welgeteld nog geen vijf minuten of William kreeg al een flinke beuk op zijn hengel en mocht de eerste vis vandaag binnen halen: een mooie snoek van 80 cm. Na enkele foto's mocht deze weer van de vrijheid genieten, de nul was weggepoetst!

 

 

De hengels met kunstaas werden weer te water gelaten en zo kwamen we aan bij de eerste stek. Deze gaf op de dieptemeter weinig vis te zien en in plaats van hier te gaan verticalen besloten we om door te gaan met trollen. Dit bleek zeker geen slechte beslissing te zijn want niet veel later ving ik mijn eerste snoek van ook precies 80 cm.

Na deze flitsende start bleef het geruime tijd stil op een aanbeet van een kreeft na die wel zin had in een lekker stukje kunstaas. Aangekomen op wat diepere stukken zagen we interessante signalen op de dieptemeter en werden de verticaalhengels uit de vakken gehaald. Ondanks de veelbelovende signalen wist William uiteindelijk één klein snoekbaarsje te verleiden tot een aanbeet.
Genietend van het prachtige weer en de omgeving vervolgden we onze weg met trollen.

Links en rechts wisten we nog enkele vissen te vangen en het einde van deze visdag begon te naderen. Al trollend op de terugweg naar de trailerhelling bleken ze ineens "los" te zijn en vingen we op een stukje van een paar 100 meter nog 4 vissen. De laatste was zeker de bekende kers op de taart: een moddervette winterbaars van maar lieftst 45 cm in prachtige kleuren. Dat maakt vissen nu zo mooi!
De dag werd hiermee fantastisch afgesloten en met 3 soorten vis en totaal 10 stuks was het een geweldige dag!