Viswateren

Een visdag kan op diverse wateren plaatsvinden. De wateren waarop we vissen zijn de Afgedamde Maas, Bergse Maas, Waal en de Biesbosch. Er bestaat echter ook een mogelijkheid om op ander water of uw eigen water te vissen, dit uiteraard in overleg.

Op onderstaande kaart kunt u op het logo van de trailerhelling klikken voor meer informatie over het desbetreffende water en het adres van deze helling.

Maas - Well
De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt daarna nog door België en Nederland. De Maasstroom gaat dan in westelijke richting via de Bergsche Maas en de Amer naar het Hollands Diep. Doordat de Maas een regenrivier is kan het waterpeil sterk variëren. Om de Maas beter bevaarbaar te maken zijn er in Nederland in deze rivier zeven stuwen gebouwd. De trailerhelling voor deze rivier bevindt zich onderaan de dijk bij restaurant ’t Wells Veerhuis (Wellsedijk 29, 5325 XN Well). Van hieruit kunnen we de Maas bevissen richting de stuw van Lith. Ook kunnen we de andere kant op gaan waarbij de Maas zich bij Heusden splitst in de Afgedamde Maas en de Bergsche Maas.
De roofvissen die we op de Maas kunnen vangen zijn: snoek, snoekbaars, baars en roofblei.

Waal - Woudrichem
De Waal is een van de grootste en snelst stromende rivieren van Nederland. De Waal stroomt van de Rijn bij Pannerden via Nijmegen, Tiel en Zaltbommel naar de Merwede bij Woudrichem. Er varen veel schepen, omdat vanuit Rotterdam via de Waal de belangrijkste scheepsroute naar Duitsland ligt. De Waal gaat vanaf Woudrichem over in de Merwede en stroomt dan via verschillende routes naar de Noordzee. De trailerhelling voor deze rivier bevindt zich in de jachthaven van WSV Woudrichem (Schapendam 2, 4285 XA Woudrichem). Vanuit de jachthaven kunnen we verschillende kanten op. Gaan we rechtsaf dan bevissen we de Waal tot Zaltbommel, gaan we linksaf dan gaat de Waal over in de Merwede en volgen we deze richting Gorinchem.
De roofvissen die we op de Waal kunnen vangen zijn vooral snoekbaars en roofblei en in mindere maten baars en snoek, wat niet inhoudt dat deze er niet zitten.

De Biesbosch - Werkendam
Nationaal Park De Biesbosch is een beschermd natuurgebied en het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Er zijn veel wilgenvloedbossen, kreken en verschillende dieren te vinden. De meest beroemde Biesboschbewoner is toch wel de bever, de trots van De Biesbosch. De Biesbosch komt in het zuiden uit op de rivier de Amer die vervolgens overgaat in het Hollands Diep. De trailerhelling voor De Biesbosch bevindt zich in jachthaven van Oversteeg (Spieringsluis 5, 4251 MR Werkendam). Vanuit de jachthaven trekken we de Biesbosch in en beginnen gelijk te vissen.
De meest voorkomende roofvissen in De Biesbosch zijn: snoek, snoekbaars, baars en roofblei.