Vissen in de Biesbosch met Maarten.

Vandaag was Maarten de opstapper om een dagje de Biesbosch "onveilig" te maken.
We hadden om 8.00 uur afgesproken bij de trailerhelling van Jachthaven van Oversteeg waar Danny na één telefoontje het hek open deed.

Maarten had in het verleden wel eens een snoekje vanaf de kant gevangen, maar wilde deze dag kennis maken met voor hem nieuwe technieken zoals werpend vissen, verticalen en trollen.

Na een korte uitleg over de boot, de apparatuur en de veiligheidsinstructies begonnen we de hengels klaar te maken. Het is, zoals elke visdag, weer een uitdaging om uit te vinden waar ze zitten. Moeten we diep vissen, ondiep snel of juist langzaam.

We gingen eerst maar eens trollen met kleine plugjes over de voor ons bekende stekken. Na twee keer op en neer te hebben getrold en geen enkele tik te hebben gehad besloten we op een dieper gedeelte te gaan verticalen. Deze techniek was voor Maarten compleet nieuw en na de nodige uitleg was het zijn beurt. De fishfinder gaf hoopvolle signalen weer en opeens riep Maarten: "volgens mij zit er wat aan".
Dat dit klopte bleek uit de kromme hengel, maar wat was de teleurstelling groot toen na enkele seconden de druk van de lijn af was en vis ontsnapt!
Ja, dat hoort ook bij het vissen Maarten zei ik.

Na nog wat tips werd de stek verder uitgevist en eindelijk kreeg Maarten de verlossende beuk op zijn verticaalhengel. Een rustige dril volgde en Maarten mocht de eerste gevangen snoekbaars van zijn leven in zijn hand houden en even voor de lens poseren.
Bij de volgende stek aangekomen was het tijd voor iets nieuws, werpend vissen. De kantjes werden secuur uitgeworpen en dit resulteerde in een drietal lossers voor Maarten. Jammer, maar al doende leert men en hij wist nu wat voor het gevoel het gaf wanneer er een snoek vanuit het niets op je kunstaas klapt.

Het was inmiddels knap warm geworden en we besloten het "grote" water van de Amer op te gaan om te proberen nog wat vissen te verleiden tot een aanbeet. De trolhengels werden tevoorschijn gehaald en aan de ene hengel werd een klein plugje gehangen en aan de andere een 19 cm grote plug voor de "echte" dames.

De eerste baars liet niet lang op zicht wachten en mocht voor de lens poseren.

En toen gebeurde het...
Maarten en ik zaten wat over koetjes en kalfjes te praten toen zijn hengel, met daaraan de grote plug, compleet dubbel klapte.
Terwijl ik de andere hengel binnen draaide en de boot onder controle hield drilde Maarten de snoek.
Omdat dit weleens een nieuw PR voor Maarten kon zijn en hij deze vis absoluut niet wilde verspelen schepte ik voor de zekerheid deze snoek.
Eenmaal binnen boord werden er snel wat foto's gemaakt en werd de snoek op de meetplank gelegd.

Maarten mocht met een geweldig sterke riviersnoek van 89 cm voor de lens poseren.

Dat hij met deze nieuwe PR snoek ontzettend blij was behoeft geen verdere uitleg.
Snel werden de foto's naar zijn thuisfront en vrienden verzonden en de eerste reacties kwamen binnen.

Op de terugweg pakte we nog enkele baarzen mee.
Met totaal 3 soorten vis in de boot en een zeer tevreden klant met een nieuw PR snoek was dit een uitermate geslaagde dag.

Maarten het was gezellig en tot een volgende keer!!